Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Ilgaz Dağı Doruk Mevkii’nde düzenlenen Kayakla Oryantiring Yarışması tamamlandı.
Çankırı'da ilki düzenlenen yarışmalar 1.gün klasik mesafe, 2.gün orta mesafe olarak yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda sporcuların hırslı ve istekli oluşları organizasyona ayrı bir renk kattı. Parkurlarını tamamlayarak finish’e varan sporcular büyük sevinç yaşadılar. 10 ilden 142 sporcunun katıldığı yarışmada derece elde eden sporcular Estonya'da yapılacak şampiyonaya katılmaya hak kazandılar.
Doruk Mevkii’nden yapılan müsabakaların ödül ve madalyaları Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde verildi. Müsabakalardan sonra düzenlenen ödül törenine; Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Milletvekili Salim Çivitiçioğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Ilgaz Kaymakamı Osman Uğurlu, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıbık, Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri Mahir Irmak, ASKF Başkanı Celal Kaman ve protokol mensupları katılarak sporcuların madalyalarını takdim ettiler.
Organizasyon hakkında açıklamada bulunan Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, “ Oryantiring Federasyonu ile birlikte organize ettiğimiz kayaklı oryantiring müsabakalarını çok şükür kazasız belasız tamamladık. Müsabakalarda başarılı olan sporcularımızı kutluyorum. Burada yoğun bir katılım oldu. Yaklaşık 10 ilimizden 142 sporcumuz yarışmalara katıldı. Çankırı'mızı ve eşsiz doğal güzellikleriyle ünlü Ilgaz’ımızı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Belki birçok yerde kayak merkezi var ama, bu şekilde ormanın içerisinde olma özelliği sadece Ilgaz’ımıza ait diye düşünüyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ise, “Toplamda 142 sporcu ağırladık. Müsabakaları iki gün üzerinden tamamladık. Sporcularımızı klasik ve orta mesafe üzerinden iki kategoride yarıştırdık. Salgına rağmen, farklı şehirlerden kafileler katılarak, Ilgaz'ın müthiş doğasında, coğrafyasında, çam ormanlarının içerisinde doğal güzellikleri kayaklı oryantiring ile buluşturduk. İlk kez Ilgaz’da yaptığımız bir yarışmayı tüm Türkiye'ye göstermek istedik. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Misafirperverliklerinden dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.