Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje Biriminin 01 Ekim 2020 tarihli başvurusu  “Gençliğin Sesi Ol” AB Projesi kabul edildi.
Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük Projeleri kapsamında, 2020 yılında akreditasyon başvurusu yapılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ilk gönüllük projesi, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen proje oldu. 
Proje faaliyetleri kapsamında Macaristan ile ortak çalışacaklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje Birim Sorumlusu Ayhan Arslan “ 8 ay boyunca 3 Macaristan gönüllüsü genç ile Gençlik, Yurt ve Spor hizmetlerinden faydalanan gençler ile sosyal içerikli ortak çalışmalar gerçekleştirilecektir.” dedi.
Projenin amacının gönüllü gençler arasında kurulacak köprü ile gençlerin dil öğrenme isteğinin artırılmasına yönelik olduğunu belirten Arslan, gençlerin AB projelerine ilgi duymalarını, gönüllüler aracılığı ile faaliyetlere katılım oranlarının artırılmasını, AB Projesi hazırlama ve yurt dışında gönüllülük projelerine dahil olmalarına katkı sağlamalarını arzu ettiklerini söyledi. 
Projenin onaylanmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak ise “ Müdürlüğümüz gençlik çalışmalarımıza AB Projeleri ile yenilikçi yaklaşımlar getirerek yine gençlerimizin AB proje fırsatlarından haberdar olmalarını ve ilgi duymalarını, dil becerilerini geliştirmelerini çok önemsiyorum. 18 Bin 522 Euro bütçeli projemiz, gençlik çalışmalarımıza ivme kazandıracaktır. Projenin hazırlanmasında emeği geçen ve kurumumuzu AB Projeleri ile buluşturan proje birimine teşekkür ediyorum. Gençlerimize hayırlı olsun.” dedi.