Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Herkes İçin Spor Federasyonu Koordinasyonunda 81 İlde aynı anda gerçekleştirilen “Avrupa Spor Haftası” yapılan çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle birlikte Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İlimizde de düzenlendi. 

23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Spor Haftası etkinlikleri açılış programına, Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Çelik, İyi Parti İl Başkanı Aydın Akbaş, Siyasi Temsilciler, Kurum Amirleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Program, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak’ın konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında İl Müdürü Sadık Ak, “Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri” içerikli bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında: “ Bu etkinliklerle; sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak,  spor kültürünün tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak, dijital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak, spor/fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak, bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak, sağlıklı beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak, ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Herkes İçin Spor Federasyonu koordinesinde düzenlenecek olan Avrupa Spor Haftası, 23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında Türkiye'de yaş ve cinsiyet gözetmeksizin 81 ilimizde düzenlenecek ve söz konusu proje için spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturucu çeşitli etkinlikler ''Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam'' sloganıyla gerçekleştirilecektir.

Çeşitli etkinlikler yapılarak spor ülkesi olduğumuzun kararlılıkla vurgulanması amaçlanan Avrupa Spor Haftası, bugün itibariyle, es¸ zamanlı olarak 81 ilimizde pandemi kurallarına dikkat edilerek ve gerekli tedbirler alınarak çeşitli spor etkinlikleri ve gösterileri tertip edilerek başlamış olacaktır. Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında, “Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” nde Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman sporla ve sağlıkla kalın dileklerimizi bildiriyor: “HAREKETTE BİZ DE VARIZ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Atatürk Stadı’nın farklı bölgelerine fiziksel mesafe kurallarına uyarak yerleşen sporcularımız kendi branşlarında gösteriler sundular. Yapılan gösterilerin ardından 81 ilimizle birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na hitaben canlı yayınla tüm sporcu gruplarımız “HAREKETTE BİZ DE VARIZ” sloganıyla selamlama yaptılar.

Daha sonra sporcu grupları ve antrenörler “Ulusal Spor Günleri” pankartıyla ile protokol önünden geçişlerini yaptıktan sonra program tamamlandı.