19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 
Müthiş gösterilere sahne olan tören. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile saat 10.00 da Start aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın kutlama mesajının okunmasının Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, Bayrak Şiirini okudu Ve Gençlere seslendi: 
Sevgili Gençler, 
Büyük Önder Atatürk’ün,” Milletin bağrından temiz ve kuvvetli bir nesil yetişiyor, bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Türk Gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarımızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna olan inancımız sonsuzdur. Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız. Umuyor ve inanıyorum ki Türk Gençliği Atatürk’e ve milletine yakışır bir şekilde yetişip kendisinden beklenenleri layıkıyla yerine getirecektir. Konuşmama burada son verirken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım”. İfadelerini kullandı. 
Konuşma sonrasında tören Karatekin Üniversitesi Halk oyunları Gösteri topluluğunun enfes gösterilerine sahne oldu. Ardından okunan 19 Mayıs şiiri ve Ecdattan Gençlere Mektup izleyenleri duygulandırdı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Karate ve Jimnastik gösterileri Çankırılıların ilgi odağı haline geldi. Dikkatleri üzerine çeken Sporcular müthiş gösteriler sergileyerek tüm Çankırı halkını gururlandırdılar. Uçan Kelebeklerimizin gösterisi 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramımızı coşku ile taçlandırdı.
Yine törenimiz Özel Sporcuların Madalya töreniyle devam ederken. Bu özel kardeşlerimizin mutlulukları ve heyecanları gözlerinden okundu
Programımız Spor gösterilerinin ardından sona erdi.