Bayramören Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün birlikte organize ettiği  Yamaç Paraşütü Mesafe (XC Open) Yarışması 07.07.2022 Perşembe günü final uçuşlarıyla tamamlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bkanlığı, Çankırı Valiliği, Spor toto Teşkilat Başkanlığı ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu desteğiyle düzenlenen ve Türkiye, Almanya, Ukrayna ve İran'dan yarışmaya katılan 41 paraşütçü, Bayramören Kuzey Kalkış Pisti'nden final uçuşlarını yaparak Bayramören semalarıyla vedalaştılar.
7 yıl aradan sonra gerçekleştirilen yarışmalarda kaza yaşanmaması yarışmacılar başta olmak üzere organizasyon ekibini mutlu etti.
 Türkiye ve dünya çapında yamaç paraşütü açısından önemli bir bölge olan Bayramören, gelecek yıllarda da ev sahipliği yapmaya şimdiden hazırlanıyor.
DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
Yarışmalarda dereceye giren kulüp ve sporculara ödülleri verilmek üzere Bayramören ilçe meydanında tören düzenlendi.
Ödül törenine; Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş, Ak Pati İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kurt, Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, Kurşunlu Belediye Başkan Vekili İsmail Tepeçam, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkan Mehmet Akif Kalaycı, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Çankırı İl Temsilcisi ve Çankırı Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ali Demir, Mülki Amirler, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Spor klasmanında Mert Efe Ceylan, Kadınlar klasmanında Merve Gülşah Arslan, Kulüpler Klasmanında Ankara Yamaç Paraşütü Spor Kulübü, Genel Klasmanda da Dora Göksal birinci oldu.
Yarışmada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları ile birlikte yarışmaya katılan tüm sporculara da katılım belgesi verildi.
Vali Abdullah Ayaz, törende yaptığı konuşmada, yarışmaların kazasız bir şekilde tamamlanarak ödül törenine gelindiğini söyledi.
Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ayaz, "Yeniden Bayramören ‘de bu etkinliği başlattığımız için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyor ama hepinizi tekrar Bayramören semalarında defalarca görmek istediğimizi ifade ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da etkinliğin devamı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.
Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkan Mehmet Akif Kalaycı da birçok güzel faaliyet yaptıklarını, bunlardan bir tanesinin de Çankırı'ya nasip olduğunu söyledi.
Çankırı'nın özellikle yamaç paraşütü yapmak adına güzel bir atmosfere ve coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Kalaycı, "Biz de bu temmuz ayında bu atmosferi, bu coğrafyayı değerlendirdik. Uluslararası sporcularımız katıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından yerli sporcularımız da vardı. " dedi.
Federasyon olarak 16 alt branşlarının bulunduğunu, hepsinde de eş zamanlı olarak kalkınmayı hedeflediklerini belirten Kalaycı, yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Organizasyona destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaketleri takdim edilmesinin ardından program sona erdi.