Gençlerin spora olan ilgilerinin artırılması, birbirleriyle kaynaştırılması, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği “3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası” tamamlandı. 
Üçer kişiden oluşan 23 takım, 4 gün süren etkinlikte karşı karşıya geldi. Federasyon tarafından belirlenen sokak basketbolu kurallarına göre Karatekin Parkı’nda oynanan maçlar renkli görüntülere sahne olurken, Çankırı halkı ellerinde dondurma, simit ve çekirdekleriyle müsabakaları büyük bir ilgiyle takip etti.  Takımlar birbirlerine üstünlük sağlayabilmek adına tüm hünerlerini sergiledi ve dördüncü gün sonunda şampiyon takımlar belirlendi.
Kategorilere Göre:
Büyüklerde – (Yumuklusuçurta)
Gençlerde – (Ankaragücü)
Küçüklerde – (Dragon), takımları birinci (1.) oldular.
Maçların ardından dereceye giren takımlara ödülleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Yurt Hizmetleri Müdürü İsmail Efe, Spor Şube Müdürü Seyfettin Turan ve Çankırı Basketbol İl Temsilcisi Spor Psikoloğu Yusuf Yıldız tarafından takdim edildi. 
Ödül töreninde sonra konuşan Basketbol İl Temsilcisi Yusuf Yıldız, benzeri etkinliklerin süreceğini söyledi. 
Yıldız “ Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. 4 gün boyunca süren turnuvamıza halkımızdan oldukça yoğun ilgi gördük. Çankırı Basketbolunu Türkiye çapında duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
 Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin basketbola olan ilgisini artırıp, yeteneklerini sunmalarına olanak ve imkan sağlayacağız. Bu çalışmalarımızın ileriki zamanlarda bize çok güzel dönüşleri olacaktır. Çankırı basketbolu en iyi seviyelere gelecektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Kulüplerimiz ve antrenörlerimizle birlikte hareket edip çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.