Avrupa Şampiyonu ve Türkiye Cimnastik Trampolin Baş Antrenörü Zakaria Abramashvili, ilimizin başarılı cimnastikçilerini izlemek için Çankırı’ya geldi. Çankırılı Cimnastikçiler, Abramashvili ile birlikte antrenman yaparak tekniklerini geliştirme fırsatı buldu.
Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından görevlendirilen Zakaria Abramashvili, ekip çalışması ile Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alan Çankırı’da yedi (7) günlük bir kamp programını uygulamaya koydu.
2021 Avrupa ve Dünya şampiyonasına katılması beklenen ve aday kadroda yer alan ilimiz sporcularından Ceren Uysal ve Ada Kanat’ı değerlendirmeye alan Abramashvili,“ Sporcularımızı bir hafta süresince kampa aldık. Bu zaman diliminde Orhan Saka Spor Salonunda sporcularımızı hem çalıştırıyor hem de değerlendiriyorum. Aralarında Çankırılı sporcuların da yer alacağı milli takım kadromuzla hedefimiz önce Avrupa, sonra Dünya şampiyonluğu. Asıl hedefimiz ise olimpiyat şampiyonlukları yaşamak ve yaşatmaktır." şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdür Sadık Ak, Spor Hizmetleri Müdürü Ekrem Şahin ve Spor Şube Müdürü Seyfettin Turan birlikte Baş Antrenör Zakaria Abramashvili’yi, ilimiz Milli Takım Antrenörü Berat Demir’i ve sporcuları ziyaret ederek imkânlar ölçüsünde her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Ak “ Olimpiyatlarda Çankırılı sporcuların yer alması ve Türkiye’mizi temsil etmesi en büyük arzum ve isteğimdir. Sporcularımızın en iyi şartlarda yetiştirilmeleri ve Türk sporuna kazandırılmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız istikametinde bize destek olan Çankırılı çocuklarımıza bu fırsatı sunan Cimnastik Federasyonu Başkanımız Suat Çelen Beyefendi’ye şükranlarımı sunuyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.