Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Kalite Sertifikası Liderlik Başvurusu” Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi.
2020-2027 yıllarını kapsayan ESC50 kalite sertifika başvurusu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2021-1-Tr01-Esc50-099132 referans numarası ile onaylandı.
Kalite Sertifikası kapsamında Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2027 yılana kadar her yıl Avrupa ülkelerinden 6 gönüllüye ev sahipliği yapacak. Bu gönüllüler İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi, Spor Hizmetleri ve Yurt Hizmetleri Müdürlüğünde 6’şar aylığına gençlik çalışmalarına dahil olacaklar.
ESC Gönüllülük projeleri, gönüllülerin günlük iaşeleri, yol, konaklama ve cep harçlıklarını karşılamaktadır. 
Avrupa Birliği Projesinin Çankırı’ya kazandırılmasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülük etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden  İl Müdürü Sadık Ak “ Öncelikle, aylardır projenin oluşmasında büyük rol oynayan Proje Koordinatörümüz Ayhan Arslan’a teşekkür ediyorum. Gençlerimizin bu tür projelerden faydalanacak olmaları şehrimiz için çok büyük bir kazanç. Gençlerimize, Avrupalı gençlerle iletişim kurarak hem başka ülkeleri hem de kendi ülkesini kıyaslayarak ileriye yönelik idealist bireyler olmaları yönünde fırsat sunmuş olduk. AB Projelerinin Çankırı’ya, gençlerimize ve İl Müdürlüğümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.