Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa olarak “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.
İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitimde; Çankırı İli’nde meydana gelmesi muhtemel afetler ve bunlara karşı yapılması gereken hazırlıklar, deprem öncesi yapmamız gerekenler, deprem sırasındaki davranışlar, depremden sonra ihtiyaç duyulacak temel ihtiyaçlar ve tahliye işlemleri konuşuldu.
Eğitimde konuşmacı olan Afad Eğitim Şube Müdürü Halit Kaya “ Doğal afetler ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeğidir. Her zaman yüz yüze gelebileceğimiz davetsiz misafirlerimizdir. Bu yüzdendir ki, her zaman hazırlıklı olmalıyız. Afete hazır aile, Afete hazır okul, Afete hazır gençler ve Afete hazır iş yeri bilincini oluşturarak, herkes üzerine düşen hazırlığı yapmalıdır. Ne kadar tedbirli ve bilinçli olursak, o kadar az zararla atlatırız.” ifadeleriyle konu başlıklarına açıklık getirdi.
Farkındalık oluşturmak için AFAD Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Halit Kaya ve Eğitim Uzmanı Zekeriya Karaoğlu tarafından verilen eğitime Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Spor Hizmetleri Müdürü Ekrem Şahin, Yurt Hizmetleri Müdürü İsmail Efe, Gençlik Merkezi Müdürü Adem Çalman, kurum personelleri ve gençler katıldı.