Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı 2016-II Genel Çağrı hibe desteği kapsamındaki, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciği ev sahipliğinde yürütülen Maarif Mektebi Projesinin açılışı 21 Ekim 2017 günü gerçekleştirildi. Mülakatla seçilen 60 Öğrenci ile uygulanan proje için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, Spor Şube Müdürü Atila Ardıç, Gençlik Merkezi Müdürü Adem Çalman ve Maarif Mektebi Projesi Koordinatörleri Olcay Aymaz, Ayşegül Albayrak, Spor Koordinatörü Mesut Albayrak ile üç ay sürecek olan projenin detayları görüşüldü. İstişare sonucunda birlikte gerçekleştirilecek olan içerikler belirlenirken ortak gayesi gençlere doğru bir bakış duruş ve ruh kazandırmayı amaçlayan programlar yapılması kararlaştırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Desteklediği Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciği ev sahipliğinde yürütülen Maarif Mektebi Projesi 3 ay sürecek. 
Hafta sonu ve hafta içi öğrencilerin ders saatlerine göre programın saatleri ayarlanacak. Programa mülakatla 60 öğrenci seçildi. Projenin sonunda katılımcıların hem Bakanlıktan hem de Halk Eğitimden sertifika verilecek.

Son dönemde gelinen nokta gösteriyor ki milletimizin çağın önünde giden, milli hafızasını kaybetmeyen köklü değişiklikler yapacak fikre sahip cevval bir nesile ihtiyacı vardır. Bu da ancak eğitimle mümkündür.
3 ay sürecek olan projenin bir bilincin aşılanması, kişinin kendini, ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmesi, kariyerine yön verecek adımları atmasıdır.
Projede Türk Dış Politikası, Güncel Sorunlar, Orta Doğu, Balkanlar, Türk Anadolu Tarihi, Ekonomi politikaları, harita bilgisi, Fikir Adamlar gibi konular değişik yöntem ve simülasyonlarla işlenecek.
Bilgisayar, Osmanlıca, Ebru, Okçuluk, Liderlik, At binme, Futbol, Wellness, Model Uçak Yapımı, Atıcılık dersleri verilerek kaliteli zaman ve hobi kazanımı olurken gençlerde istenilen ruh kazandırılacak. En önemlisi Kur’an-ı Kerim dersleri, Siyer, İlmihal, Hanım Sahabeler, 4 Halife Dönemi gibi ders ve konularla Dini yönleri desteklenmeye çalışılacak.

Katılımcılar Edebiyat, Şair ve Yazarlar, Şiir günleri ile genel anlamda eksik olduğumuz bir diğer konu olan sanata yöneltilecek. 
Tüm bunlar sıkıcı bir şekilde sadece sınıf ortamında değil. Her an eğlenerek birlikte farklı aktiviteler yaparak, yemek yerken, sohbet ederken ve Çankırı da bulunan birçok kişi ve kurum dahil edilerek yapılacak.
Ez cümle İslam Şuuruna haiz edebiyle, yaşantısıyla, konuşmasıyla, oturup kalmasıyla kısaca bütün beşeri sıfatlarıyla gerçek bir mümin genç nasıl olunur birlikte cevap verilecek.