GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ’NDEN
ENGELLİ AİLELERİNE ANLAMLI MEKTUP






Sayın Velimiz,

İl Müdürlüğümüz bünyesinde olusturmus olduğumuz engelliler birimi ile, ilimizde  bulunan engelli gençlerimizin sportif faaliyetler  ve etkinliklere katlımını artırmayı hedeflemekteyiz.

Değerli velimiz, bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun engelli bireyler için daha farklı bir önemi vardır. Spor, yaşamlarında bir cok engelle karşılaşan ve bu engellin yarattığı stresle yaşayan bireylere yeni duygular kazandırmasını sağlar ve başarabilme duygusunu geliştir. Engel türü ve derecesi her ne olursa olsun hareket etme, egzersiz yapma, sportif aktivitelere katılma bireylere haz vermekte , hareket etmekten alınan haz da bireyin yaşama sevincini artırmaktadır. Sağlık için olumlu katkılarının yanı sıra, birey spor yaparak yalnızlığını diğer insanlarla paylaşabilmekte, arkadaslıklar kurabilmekte, dayanışmayı öğrenmekte, yeteneklerini tanıyarak geliştirme olanağı bulabilmekte, kendisine ve diğer insalara karşı daha olumlu davranışlar sergileyebilmektedir. Hatta engelli bireyler özel olarak düzenlenmiş yarışma sporlarının eğitim sürecini tamamlamalarının ardından il içi ve il dışı yarışmalara katılabilmekte, başarı ve başarısızlığı yaşayabilmektedir. Kazanmış oldukaları bu beceriler ve yetiler sonucunda da kendini engelli olarak görmekten çok “ sporcu ” olarak algılamakta ve bu duygunun verdiği güvenle bireylerimiz engelleri ile başa çıkmasını öğrenebilmektedirler. 

Değerli velimiz, engelli bireylerimizin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamayı ve kendi kendilerine yetebilme becerilerini gelistirme konusunda İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen faaliyetleri  yerine getirmeyi kendimize bir görev bilerek; alanında deneyimli ve uzman arkadaşlarımızın gözetiminde   her türlü sportif ve sanatsal faaliyetlere katılımlarınızı bekleriz. Yapacağımız bu çalışmalar doğrultusunda bizlerin yapabileceklerini anlatmak ve siz değerli velilerimizin taleplerini dinlemk için 11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 16.00 da il müdürlüğümüz binasında yapacağımız toplantıya katılımlarınız bizleri onurlandıracaktır.

                 2017- 2018 yılının bireylerimiz için yaşama sevinci dolu geçmesini temenni eder  saygılarımı sunarım..



Ekrem GERGİNCİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü